Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων

Οργάνωση του Πανηγυριού των Θετικών Επιστημών: «Μπορούμε να μάθουμε παίζοντας», από 26 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου 2007, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (κτίριο Α΄) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οργάνωση (σε συνεργασία με την Επίκουρο καθηγήτρια Π. Φώκιαλη και το Λέκτορα Μ. Κόνσολα) της Ημερίδας με θέμα: Σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας – η συμβολή της πρακτικής άσκησης, Δεκέμβριος 2007, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Ημερίδας με θέμα: Τα μαθηματικά των παιδιών της προσχολικής ηλικίας και η πρακτική του νηπιαγωγείου, Μάρτιος 2008, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Ημερίδας με θέμα: Ο ψηφιακός κόσμος της προσχολικής εκπαίδευσης,Μάιος 2008, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Συνεδρίου της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών 29-31/10/2009, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 64ου διεθνούς συνεδρίου της CIEAEM, 23-27/07/2012, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος.

Οργάνωση (σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Μ. Σκουμιό) του 1ου ΣΕΚΠΥ (Πανελλήνιο Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες): «Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες», 17-18 Οκτωβρίου 2014, Ρόδος.

Οργάνωση (σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Μ. Σκουμιό) του 2ου ΣΕΚΠΥ (Πανελλήνιο Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες): «Το εκπαιδευτικό υλικό στα μαθηματικά και το εκπαιδευτικό υλικό στις φυσικές επιστήμες: Μοναχικές πορείες ή αλληλεπιδράσεις;», 14-16 Οκτωβρίου, 2016, Ρόδος.

Οργάνωση (σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Μ. Σκουμιό) του 3ου ΣΕΚΠΥ (Πανελλήνιο Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες): «Εκπαιδευτικό υλικό μαθηματικών και φυσικών επιστημών: Διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης», 09-11 Οκτωβρίου, 2018, Ρόδος.

 

Πρoσκλήσεις

Πρόσκληση για Semi-plenary στο 59th Συνέδριο της International Commission for the Study and Improvement of Mathematics Teaching CIEAEM 59, Kindergarten children’s informal knowledge about probability, 2007, Hungary.

Πρόσκληση από τον Καθηγητή Χρήστο Γκόβαρη, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος  «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας» για Οργάνωση Εργαστηρίου στο πλαίσιο του προγράμματος (Απρίλιος, 2012).

Πρόσκληση από τον Γενικό Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία κ Κυριάκο Κυριακούλη για Ομιλία με θέμα «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, http://www.rodiaki.gr/article/190248 (Ιούνιος, 2012).

Πρόσκληση από τον Δήμο Ρόδου για ομιλία με θέμα «Σημασίες και αμφισημίες του παιχνιδιού στη σύγχρονη ζωή των παιδιών και των ενηλίκων» στο πλαίσιο Ανοιχτών Διαλέξεων (συνεργασία Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου με Δήμο Ρόδου) (Δεκέμβριος, 2012).

Πρόσκληση από τον Καθηγητή Δημήτρη Χασάπη, για συμμετοχή, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στο 12ο Διήμερο Διαλόγου για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών με θέμα «Τα μαθηματικά στην προσχολική και στην πρώτη σχολική εκπαίδευση», ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστημίου Αθηνών (Απρίλιος, 2014).

Πρόσκληση από τον Καθηγητή Χρήστο Γκόβαρη, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος  «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας» για Οργάνωση Εργαστηρίου στο πλαίσιο του προγράμματος (Απρίλιος, 2014).

Πρόσκληση, από το ΠΜΣ Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, Τμήμα Μαθηματικών, για συμμετοχή σε Ερευνητικό Συμπόσιο με θέμα: “Η σχέση Διδακτικής των Μαθηματικών με τη Μαθηματικής Εκπαίδευση – Συστημικές Διερευνήσεις, 2014.

Πρόσκληση από τη Σχολική Σύμβουλο της 52ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας για ομιλία στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: «Μαθηματική εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία: Θεωρητικές και διδακτικές προσεγγίσεις», Αθήνα, 2015.

Πρόσκληση από τη διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, κ. Αθηνά Γρηγόρα για συμμετοχή στην 1η Μαθησιακή, Διδακτική και Επιμορφωτική Δράση (1st Learning, Teaching and Training Activity) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +KA2-Στρατηγικές Σύμπραξης Σχολείων, Ρόδος, Μάρτιος, 2018.

Πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή του CME’18 (Contemporary Mathematics Education) για την οργάνωση και τον συντονισμό σειράς σεμιναρίων εργασίας (4 σεμινάρια, 1½ ώρας) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα “Mathematics in the real world” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Uniwersytet Rzeszowski, Poland, 2018.

Πρόσκληση από τη διευθύντρια του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, για συμμετοχή στη Μαθησιακή, Διδακτική και Επιμορφωτική Δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +KA219-Στρατηγικές Σύμπραξης Σχολείων με θέμα “Doll has a soul”, Ρόδος, 14 Ιουνίου 2019.

Πρόσκληση από την Καθηγήτρια Άννα Χρονάκη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για διδασκαλία στο πλαίσιο του μαθήματός της «Μαθηματική Σκέψη, Μαθησιακές Τεχνολογίες και Παιδική Ηλικία», Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Πρόσκληση από τον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου για συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Γρίφων στο Καστελλόριζο, Πέμπτη 22 έως και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφίες